El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

28/01/2007

Maria Badia: "L’únic perill del discurs de Ségolène Royal és que, essent popular, sigui titllat de populista"

Maria Badia, secretària de política europea i internacional del PSC i diputada al Parlament Europeu, va dibuixar en la seva intervenció el perfil de la candidata a la presidència de la República francesa. Així, Badia va remarcar els principals trets de Royal: “és una candidata dona, amb capacitat per escoltar i amb vocació per de cuidar aquelles polítiques d’interès generals per als ciutadans i que dóna a entendre que governarà amb fermesa i amb proximitat”.

Durant la presentació del seminari, Badia va posar l’accent en el fet que la candidatura del PS hagi recaigut en mans d’una dona, realitat que “obre la porta a una altra manera de fer política, orientant el seu programa cap a una ambició més àmplia”, donat que, segons Badia, “les dones coneixem el valor de la concertació i no ens espanta escoltar suggeriments, perquè ens agrada i sabem com conciliar-los”. Per a la diputada del parlament europeu, “aquesta vocació per l’interès general esdevé essencial per retornar el sentit a la vida política i per implicar al conjunt dels ciutadans en un projecte de societat comuna”. Per a Badia, a més, Royal és l’encarnació de l’autoritat materna, “què posarà ordre a la família i per extensió a la societat, amb una manera de fer ferma i dolça al mateix temps”.

Tot i mostrar-se partidària convençuda de Ségolène Royal, Badia va advertir que “un dels perills que corre la candidata socialista és que alguns dels seu compromisos, sovint agosarats i difícils d’assumir, siguin titllats de populistes, tot i ser populars”. L’eurodiputada, però, va recordar que Royal, tot i les crítiques, reitera en tot moment que la seva feina és “preocupar-se dels problemes de la gent”, i fer-ho des de l’ordre i la fermesa, però sempre des del respecte.

Cliqueu aquí per accedir a la intervenció completa de Maria Badia.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

Governar Catalunya. Discursos al Congrés Extraordinari del PSC
Papers de la Fundació

Josep Pallach, 100 anys
Col·lecció Memòria

Moments del socialisme català
frc Llibres

Transparència

Diari de Miquel Iceta

Economistas frente a la crisis

reformafederal.info

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
fundacio[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS