El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

11/04/2013

Trobada amb el diputat quebequès Stéphane Dion

La Fundació Rafael Campalans ha celebrat aquesta tarda una trobada amb el diputat quebequès Stéphane Dion, conegut internacionalment com l'impulsor del federalisme canadenc i de la "Llei de la claredat", que estableix les pautes per a la celebració d'una consulta sobre la independència del Quebec. 

L'actual context de debat públic a Catalunya sobre el dret a decidir, el federalisme o una eventual secessió de Catalunya, han fet especialment interessant i oportú conèixer de primera mà el pensament i experiència d'Stéphane Dion sobre aquestes qüestions en el debat canadenc i quebequès.   

La reunió, a la que ha assistit el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha comptat amb una intervenció inicial del catedràtic de Dret Consitucional, Xavier Arbós, que ha apuntat els trets claus del pensament i de l'obra de Dion.

Stéphane Dion ha plantejat en la seva intervenció qüestions relatives al binomi secessió i democràcia, els fonaments jurídics de la secessió, o la celebració d'un referèndum, entre d'altres. Després d'aquesta intervenció inicial, s'ha obert el col·loqui entre tots els assistents.

 

PDF

Intervenció d'Stéphane Dion

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS