El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

26/11/2007

Actualitat de la socialdemocràcia a Europa

La tardor de 2007 està sent molt activa pel que fa a l’activitat dels partits socialdemòcrates europeus. El Labour britànic, l’SPD alemany, el nou PD italià i el PS francès han iniciat processos de renovació de la seva organització interna i de reflexió sobre el futur del projecte socialista.

Al Regne Unit, després d’una entrada triomfal, Gordon Brown està tenint problemes per articular la seva visió política. Mentrestant, a Itàlia han escollit a Walter Veltroni com a líder del Partito Democratico, la nova força política que pretén posar fi a l’extrema fragmentació de l’espai de centre-esquerra italià, amb una clara vocació reformista. Pel que fa a Alemanya, l’SPD ha celebrat recentment el seu Congrés per aprovar el Programa d’Hamburg. El partit, encapçalat per un Kurt Beck reforçat, ha provat de reafirmar la seva identitat assenyalant clarament un gir a l’esquerra, en un intent de tornar a ser atractiu pels electors. Per últim, el debat sobre la renovació al PS francès està sent més controvertit. L’esquerra francesa sembla decidida a passar comptes i explicar les seves propostes a través de la publicació de llibres i pamflets, sovint al marge del partit i del seu primer secretari, François Hollande.

Cliqueu aquí per accedir al butlletí monogràfic, que us ofereix una visió dels processos de renovació dels 4 principals partits socialistes europeus.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS