El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

12/03/2012

Presidencials a França 2012: ... i si funciona? La crida a la revolta d’Hollande

Les eleccions presidencials franceses, que se celebraran els proper 22 d'abril i 6 de maig criden sens dubte l'atenció no només dels propis francesos, sinó de tota Europa, perquè l'eix franco alemany és clau quan es parla de la crisi de l'euro i el futur camí de la UE.

El favorit a les enquestes, el socialista François Hollande, ha fet un gir a l'esquerra, diuen els analistes, amb el qual vol demostrar que hi ha una política alternativa, més justa i igualitària, amb especial accent en l'educació, la vivenda i l'ocupació, eix de les preocupacions dels francesos. En definitiva, unes polítiques més progressistes i d'esquerres.  

Per la seva banda, aquest cap de setmana, Nicolas Sarkozy s'ha dibuixat a si mateix com el candidat que "protegeix" els francesos, i ha tractat d'utilitzar un to d'estadista, sense acabar-ho d'aconseguir: ha criticat els estraanger que es beneficien del model social sense cotitzar, ha atacat els "sindicats que bloquegen les reformes", i ha parlat de llibertat religiosa, sentenciant que defensarà "sobretot el dret dels cristians a viure en pau".  

Les darreres dades dels sondeigs pre-electorals a França semblen apuntar cap a un escurçament de l'avantatge del candidat socialista sobre l'actual, fins al punt que alguns analistes han començat a posar en dubte la possible victòria d'Hollande.  

Què hi ha de cert en aquesta predicció? Per respondre a aquesta pregunta, Oriol Bartomeus fa una anàlisi de les darreres dades dels sondeigs pre-electorals a França, fent-ne una comparació amb la situació de 2002 i 2007.  

D'altra banda, us recomanem que consulteu l'espai dedicat a les presidencials franceses del web Taller de Política, amb un recull elaborat per Jaume Bellmunt.


Autora: Cristina González
 

 

PDF

Anàlisi d'Oriol Bartomeus dels sondeigs pre-electorals

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

Governar Catalunya. Discursos al Congrés Extraordinari del PSC
Papers de la Fundació

Josep Pallach, 100 anys
Col·lecció Memòria

Moments del socialisme català
frc Llibres

Transparència

Diari de Miquel Iceta

Economistas frente a la crisis

reformafederal.info

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS