El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

02/05/2006

David Held: "Hi ha alternatives possibles a la globalització liberal actual"

Amb motiu de l’acte de lliurament dels Premis Primer de Maig, la Fundació Rafael Campalans va celebrar un dinar-conferència amb el guardonat amb el Premi "Ernest Lluch" al Pensament, David Held, professor de la London School of Economics.

David Held va iniciar la seva intervenció enumerant els principals desafiaments internacionals que convé afrontar amb urgència. En l’era de la interdependència, Held remarca una sèrie de reptes que assenyalen una vulnerabilitat creixent i la necessitat de dissenyar nous mecanismes i alternatives a la globalització neoliberal. Aquests desafiaments són:
1. El canvi climàtic i els danys mediambientals.
2. Fracàs a l’hora de satisfer els Objectius del Mil•leni de Nacions Unides (“Millennium Goals”) consistents en incrementar els estàndards de salut i educació i reduir la pobresa mundial.
3. Desigualtats globals creixents entre països. Held assenyala que s’està eixamplant la distància entre països rics i països pobres.

Davant aquests desafiaments, Held es pregunta quins són els mecanismes i institucions que tenim a disposició per invertir aquestes tendències perverses.

Cliqueu aquí per accedir al resum complert de la conferència.

 

 

 

Activitats realitzades