El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

30/04/2010

Leonor Serrano, una feminista innovadora

La Fundació Campalans va presentar ahir el llibre de Leonor Serrano Tiempos Nuevos, corresponent al número 9 de la col·lecció “Memòria” de l’Arxiu Històric. L’acte va tenir lloc a la Sala “La Cuina” de l’Espai Francesc Bonnemaison.

Imma Moraleda, secretària de polítiques de les dones del PSC, va destacar la importància de rescatar la memòria de les dones, i en concret de les dones socialistes que han contribuït a la lluita per la consecució dels drets de què gaudim avui en dia. Va incidir, però, en la necessitat de continuar pel camí iniciat per pioneres com Leonor Serrano, i va fer palesa la vigència del seu pensament.

Per la seva part Mariona Ribalta, historiadora, va presentar la trajectòria vital de l’autora a qui definí com “una dona valenta que anà a contracorrent i trencà motlles. Com a feminista i com a pedagoga és un referent que no ha tingut el reconeixement que és mereix”.

En la darrera intervenció el president de la Fundació Rafael Campalans i del PSC, Isidre Molas, va destacar el caràcter innovador del seu pensament feminista, més avançat i més actual que el de Clara Campoamor. Molas va fer una valoració global del seu pensament i de la seva obra, destacant la importància que Serrano donava a la cultura com a element clau per avançar cap a una societat lliure i democràtica on triomfin els principis de la justícia social. Aquesta idea la resumí en una frase de l’autora que defineix el seu pensament “Caudillos no, ideas si”

 

 

 

Activitats realitzades