El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

03/04/2006

Carme Chacón:’’Volem que ERC estigui dins l’acord de l’Estatut’’

La Fundació Rafael Campalans ha celebrat una trobada de l’Espai de Professionals amb Carme Chacón, diputada per Barcelona i Vicepresidenta Primera de la Mesa del Congrés. Durant el dinar, Carme Chacón ha fet un repàs dels dos anys del govern Zapatero i ha plantejat els reptes de futur per als propers anys.

Carme Chacón va centrar la seva intervenció en l’anàlisi de les principals polítiques aplicades pel govern socialista, des de matèries de drets civils, com la lluita des del màxim nivell normatiu contra la violència de gènere, fins a la nova llei del divorci, passant pels matrimonis gays i el seu dret a l’adopció; totes elles aplicades “malgrat la guerra oberta, i sovint irracional, del PP”.

Chacón també va apuntar que tot i que s’està fent un especial esforç en matèries de polítiques de Benestar, no s’ha d’oblidar que durant aquest primer període de legislatura el govern central també ha sabut posicionar-se en matèria de política internacional (retirada de les tropes d’Iraq, el Sí a la Constitució europea) i de política econòmica, incentivant els emprenedors i intentant que continuï la bona marxa de l’economia.

Dos grans temes, però, van centrar gran part de les paraules de Chacón: d’una banda, l’alto al foc d’ETA, pel qual va assegurar sentir-se “plenament esperançada” i “satisfeta per la feina negociadora que ha d’emprendre el president Zapatero”, i “confiada en què el PP sàpiga mantenir-se a l’alçada de les circumstàncies”.

D’altra banda, el suport del Congrés al nou Estatut de Catalunya. Així, l’endemà de l’aprovació del text a la cambra baixa, la Vicepresidenta Primera de la Mesa va assegurar que “tot i tenir la sensació que el procés ha estat llarg i costós, s’ha fet molt bona feina pel país” i va deixar clar que “el PSC vol que ERC estigui dins d’aquest acord”. Chacón va apuntar que aquests mesos de fortes pressions per part del PP, amb el “todo vale contra Cataluña” de teló de fons, han estat molt durs, però profitosos afortunadament. El PSC ha acabat guanyant la batalla, amb la Declaració de Santillana, primer, i amb la reforma dels Estatuts després. Sens dubte, s’ha fet un pas endavant en una Espanya que, en gran part, és Estat de les Autonomies perquè els catalans existim.

En definitiva, amb aquest nou Estatut, va assegurar Chacón, “Catalunya gaudirà de millors polítiques i millors serveis”. A més, considera que aquest Estatut permet que sigui “compatible sentir-se part de la nació catalana alhora que de la nació espanyola. Per a Chacón, de fet, “una nació mai no s’ha de fer en contra d’una altra”.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS