El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

28/01/2007

Maria Badia: "L’únic perill del discurs de Ségolène Royal és que, essent popular, sigui titllat de populista"

Maria Badia, secretària de política europea i internacional del PSC i diputada al Parlament Europeu, va dibuixar en la seva intervenció el perfil de la candidata a la presidència de la República francesa. Així, Badia va remarcar els principals trets de Royal: “és una candidata dona, amb capacitat per escoltar i amb vocació per de cuidar aquelles polítiques d’interès generals per als ciutadans i que dóna a entendre que governarà amb fermesa i amb proximitat”.

Durant la presentació del seminari, Badia va posar l’accent en el fet que la candidatura del PS hagi recaigut en mans d’una dona, realitat que “obre la porta a una altra manera de fer política, orientant el seu programa cap a una ambició més àmplia”, donat que, segons Badia, “les dones coneixem el valor de la concertació i no ens espanta escoltar suggeriments, perquè ens agrada i sabem com conciliar-los”. Per a la diputada del parlament europeu, “aquesta vocació per l’interès general esdevé essencial per retornar el sentit a la vida política i per implicar al conjunt dels ciutadans en un projecte de societat comuna”. Per a Badia, a més, Royal és l’encarnació de l’autoritat materna, “què posarà ordre a la família i per extensió a la societat, amb una manera de fer ferma i dolça al mateix temps”.

Tot i mostrar-se partidària convençuda de Ségolène Royal, Badia va advertir que “un dels perills que corre la candidata socialista és que alguns dels seu compromisos, sovint agosarats i difícils d’assumir, siguin titllats de populistes, tot i ser populars”. L’eurodiputada, però, va recordar que Royal, tot i les crítiques, reitera en tot moment que la seva feina és “preocupar-se dels problemes de la gent”, i fer-ho des de l’ordre i la fermesa, però sempre des del respecte.

Cliqueu aquí per accedir a la intervenció completa de Maria Badia.

 

 

 

Activitats realitzades

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS