El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

28/02/2012

Presentació del llibre "Fulgor y sombras del socialismo en España. Artículos 1970-2010", de J.A. González Casanova

Ediciones La Lluvia, amb la col·laboració de la Fundació Rafael Campalans, va presentar ahir Fulgor y sombras del socialismo en España. Artículos 1970-2010, de José Antonio González Casanova, un recull d'opinions que intenten demostrar que és possible construir futur mitjançant la lectura del passat, però no en clau històrica i d'estudi, sinó de present.

Joan Ramon Riera, editor, va destacar precisament que "el llibre ofereix al lector diversos nivells de lectura (històrica, ideològica i moderna)", i demostra que "la crisi actual no és tan excepcional com ens han volgut explicar". Per a Riera, "ha estat un veritable plaer editar a González Casanova, amb un llibre inspirador pels temps que venen".  

Per la seva banda, el periodista Joan Tàpia va elogiar "la gran sinceritat de les paraules de González Casanova al llibre, en què s'intueix que no hi ha hagut autocensura". Tàpia va posar de relleu l'actualitat de molts dels episodis que  descriu el llibre, com l'articulació del socialisme català dins el socialisme espanyol, tema de total actualitat. Per a Tàpia, un dels blocs més interessants del llibre és "el que va des de la victòria de Pasqual Maragall el 2003 fins la decepció de la segona legislatura de Rodríguez Zapatero, sobretot en el moment de la reforma de la Constitució".  

L'autor del llibre, José Antonio González Casanova, va tancar l'acte mostrant-se molt crític amb les decisions dels socialistes espanyols sobretot en l'àmbit econòmic, concloent que "ni l'esquerra ni la dreta han donat la talla a Espanya". Malgrat tot, va insistir, "tenim l'obligació de reaccionar".

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

TURISMO URBANO o la construcción de una nueva ciudadanía
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

El Futur és Federal
frc Llibres

Transparència

Diari de Miquel Iceta

Economistas frente a la crisis

reformafederal.info

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS