El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

22/10/2020

Josep Pallach, 100 anys

En el centenari del seu naixement, recopilem diversos articles que glossen la vida i la importància històrica, política i social de la figura de Josep Pallach, professor, pedagog, i tal com ell es definia "català, socialista i demòcrata". Un dels gegants del PSC.

Us podeu descarregar la publicació en aquest enllaç.

Aquest 2020 fa 100 anys del naixement de Josep Pallach, referent polític del socialisme democràtic català i pedagog. Militant des de ben jove, socialdemòcrata, federalista i catalanista, va viure la guerra civil i l'exili de ben a prop. Defensà sempre la llibertat i la justícia social, i trobà en l'educació una professió que l'entusiasmà i que acabà configurant la figura de pedagog tant reconeguda avui dia. Un dels pares del Partit dels Socialistes de Catalunya, és un dels grans referents del socialisme democràtic.

Per això, i en un exercici de memòria i reconeixement de la seva figura, la Fundació Rafael Campalans publica un llibre per a commemorar el seu centenari.En aquesta publicació, "Josep Pallach. 100 anys", trobareu escrits de gent propera a ell, com ara la seva filla Antònia o la seva dona, Teresa Juvé. També trobareu escrits sobre la seva vida política, militant i pedagògica.

Desitgem que permeti conèixer en profunditat qui va ser Josep Pallach pare, marit, amic, polític i pedagog.

 

PDF

Descarrega't la publicació

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

Josep Pallach, 100 anys
Col·lecció Memòria

Informe Social. Desigualtats davant d'un futur incert
Col·lecció Informes

Moments del socialisme català
frc Llibres

Transparència

Diari de Miquel Iceta

Economistas frente a la crisis

reformafederal.info

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS