El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

20/05/2007

Evelyne Gebhardt: ’Apostem per la defensa d’una Europa social, dels ciutadans, més enllà de l’Europa com a gran mercat lliure’

A la segona taula de la Jornada, que duia per títol “Com promoure un mercat competitiu i garantir l’accés dels ciutadans a uns serveis de qualitat”, hi van intervenir Evelyne Gebhardt, eurodiputada i ponent de l’informe sobre la directiva de serveis, i Ignasi Guardans, eurodiputat del Grup Aliança de Liberals i Demòcrates per Europa, que van mostrar cert desacord en les seves opinions. Evelyne Gebhardt va centrar la seva intervenció en la defensa d’“una Europa social, una Europa dels ciutadans, una Europa política, més que no pas una Europa que sigui només un gran mercat lliure”. L’eurodiputada del Grup Socialista va esbossar les principals característiques de la Directiva 2006/123/CE, que estableix el principi de la lliure prestació de serveis, garantint la “llibertat de circulació i llibertat d’establiment dels serveis en el marc del mercat interior”. Això implica que un prestador de serveis establert en un Estat membre pot exercir lliurement la seva activitat en un altre Estat membre, de forma puntual i contínua.

La Directiva aposta per la supressió o simplificació de les formalitats jurídiques i administratives, reforçant la confiança entre els Estats membres i intentant garantir en tot moment la qualitat dels serveis. Gebhardt va insistir en felicitar-se pel debat públic que es va desplegar des de totes les forces socials europees i la mobilització que hi va haver en el període d’aprovació de la Directiva.

Ignasi Guardans va alertar que “aquesta és una mala directiva per solucionar un problema greu i real”. Segons l’eurodiputat, hi va haver “una manipulació en l’exercici públic de la directiva, i es va acabar parlant més de principis, de filosofia, que no pas de solucions”. Guardans va exemplificar la dificultat real de la lliure prestació de serveis entre els Estats membres, i va concloure que “aquests frens no fan més que impedir la creació d’un mercat de treball europeu de serveis real”, punt de partida, segons ell, de riquesa i de llocs de treball, en què s’acabaria garantint una competència a l’alça de la qualitat dels serveis prestats. Així, es va mostrar partidari d’un mercat obert en què sigui possible “que algú que està autoritzat a prestar un servei a Catalunya, ho estigui per prestar-lo a Varsòvia”.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS