El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

18/10/2021

XIII Seminari sobre populisme i xenofòbia

El passat 18 d'octubre, la Fundació Internacional Olof Palme va organitzar, junt amb la Fundació Rafael Campalans i l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS), el XIII Seminari sobre populisme i xenofobia.

Aquest any, la jornada es va fer sota el lema "França davant el mirall". L'acte es realitzà a les 16h a la facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat Ramón Llull, al carrer Valldonzella 12 de Barcelona.

Anna Balletbò, presidenta de la Fundació Internacional Olof Palme, i Josep Mª Carbonell, degà de la Facultat de Comunicació i Reacions Internacionals Blanquerna-URL, van ser els encarregats de donar la benvinguda als assistents i als ponents de l'acte. 

Pascal Perrineau
, professor de l'Institut d'Estudis Polítics - Sciences Po París, va oferir una classe magistral sobre política francesa, i especialment sobre l'impacte de l'extrema dreta i el populisme a nivell social, polític i electoral, així com del seu funcionament. Perrineau parlà sobre la creixent fragmentació política i social a França i a Europa, així com també sobre la deriva dels partits polítics a postures més radicals i extremistes, per què certs discursos guanyen cada vegada més votants, i com la societat musulmana francesa té majors dificultats d'integració i major marginació social. 

A continuació, el director de la Fundació Rafael Campalans, Pau Solanilla, el professor de Ciències Polítiques i de l'Administració a la Facultad de Dret de la UB, Pere Vilanova, i Gabriel Colomé, Director de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials, formularen un seguit de reflexions i preguntes cap a Perrineau, generant així un petit debat i intercanvi d'opinions i punts de vista.

 

PDF

Targetó de l'acte
Actividad subvencionada por el Ministerio de Cultura y Deporte

Logotipo del Ministerio de Cultura y Deporte

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS