El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

24/04/2008

Isabel Steva

El premi a la Memòria Popular “Joan Reventós” s’atorga a Colita. Nascuda a l’Eixample de Barcelona l’any 1940, Isabel Steva “Colita”, fotògrafa, va aprendre l’ofici de mans d’Oriol Maspons, Julio Ubiña i Xavier Miserachs, després d’estudiar Civilització Francesa a la Universitat de la Sorbona, a París. El 1961 treballa un any amb Xavier Miserachs, com a laboratorista i estilista, i el 1962 treballa a l’arxiu de personatges de la pel·lícula “Los Tarantos”, fa amistat amb la bailaora de flamenc Carmen Amaya i es trasllada a Madrid durant dos anys, període en què s’edita el seu llibre “Luces y sombras del flamenco”.
A la seva tornada a Barcelona, col·labora amb les publicacions Fotogramas, Tele-Express, Mundo Diario i Destino, entre d’altres. Fa la seva primera exposició (Evocació del Modernisme) el 1965, i comença a especialitzar-se en el retrat de la denominada “Gauche Divine” barcelonina.
El cert és, però, que la seva vinculació als moviments culturals i socials de Barcelona ha fet que la seva feina vagi molt més enllà del retrat i   hagi esdevingut cronista d’una època, que va del 1963 fins a l’actualitat.
El 1998 va rebre la Medalla al mèrit artístic de l’Ajuntament de Barcelona, i el 2004 rep la Creu de Sant Jordi.  

(Fotografia: Jordi Play)

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

Governar Catalunya. Discursos al Congrés Extraordinari del PSC
Papers de la Fundació

Josep Pallach, 100 anys
Col·lecció Memòria

Moments del socialisme català
frc Llibres

Transparència

Diari de Miquel Iceta

Economistas frente a la crisis

reformafederal.info

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS