El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

23/09/2006

Lídia Santos, número 10 a les llistes del PSC per Barcelona

Lídia Santos, diputada al Parlament de Catalunya i membre de l’executiva i del Patronat de la Fundació, ocuparà el número 10 de les llistes del PSC per la província de Barcelona. Doctora en Dret i professora titular de Dret Internacional Privat de la Universitat Autònoma de Barcelona, Santos ha estat membre de la ponència redactora del nou Estatut pel Grup Socialista-Ciutadans pel Canvi, juntament amb Manuela de Madre, vicepresidenta del PSC, i Miquel Iceta, viceprimer secretari del partit.

La feina de Lídia Santos aquesta legislatura va lligada, sens dubte, a la redacció del nou Estatut de Catalunya, una tasca que ha quedat plasmada en el llibre editat per la Fundació “El nou Estatut. Comentaris a peu d’obra” que, com apunta Miquel Iceta al pròleg, “explica de forma rigorosa i planera el contingut del nou Estatut (...) i explica, des del coneixement de primera mà i sense sectarisme, el procés negociador”.

Durant el 2005 i 2006, la seva tasca per divulgar des de la Fundació el contingut del projecte de nou Estatut s’ha traduït en la organització del seminari “Los retos del nuevo Estatuto de Cataluña: mejor autogobierno en el marco de la España plural”, celebrat el juny de 2005 i que va reunir més de 40 juristes i responsables polítics d’arreu d’Espanya per debatre els aspectes principals del nou text estatutari. El setembre de l’any passat, a més, Lídia Santos va ser l’encarregada d’impartir la conferència “El procés d’elaboració del nou Estatut”, en què va aprofundir en qüestions com el finançament, les relacions Estat-Generalitat i la definició d’una nova tipologia de competències de la Generalitat.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

XIV Seminar about populism, xenophobia, conflict and communicarion
Papers de la Fundació

Informe Social. Un nou contracte social per a una prosperitat compartida
Col·lecció Informes

El Futur és Federal
frc Llibres

Transparència

Diari de Miquel Iceta

Economistas frente a la crisis

reformafederal.info

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS