El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

21/04/2006

David Held, Premi Pensament

El Premi Ernest Lluch al Pensament es concedeix a la millor aportació en favor de la innovació en el pensament de l’esquerra europea. Enguany el guardonat és David Held, professor de la London School of Economics.

David Held és un dels principals teòrics de la globalització des d’una opció socialdemòcrata, a mig camí entre els liberals i els antiglobalització. Els seus llibres proposen un model de governança de la globalització des del convenciment que cal reforçar els mecanismes de govern i regulació de l’economia global.

En el seu darrer llibre, traduït al castellà sota el títol “Un Pacto Global. La alternativa socialdemócrata al consenso de Washington” proposa clarament la necessitat d’articular una nova “socialdemocràcia global” fonamentada en un nou internacionalisme adaptat a l’època de la globalització.

David Held és un crític de la globalització liberal que proposa alternatives concretes, tot i que l’actual situació política internacional, de crisi i crispació degut a la política dels Estats Units i al terrorisme internacional, no donen massa marge a l’optimisme.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS