El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

25/05/2021

FEPS - Call to Europe X

Com cada any, i des de fa 10, la Foundation for European Progressive Studies (FEPS)  va organitzar la X edició de les jornades "Call To Europe". Aquest any, sota el lema "Recovering Europe: Mind the social gaps", es volia abordar la lluita contra les desigualtats i la garantia d'una recuperació econòmica, social, sanitària i sostenible en l'Europa post-pandèmia covid-19. Les jornades es van dur a terme els dies 25, 26 i 27 de maig, i des de la fundació volem destacar algunes intervencions fetes al llarg dels tres dies de xerrades.

Per una part, Federica Mogherini, Alta representant de la Unió Europea per Afers Exteriors i Política de Seguretat, va participar en una de les xerrades del dia 25. Mogherini va fer balanç de la crisi provocada per la covid-19, determinant aspectes positius i negatius. El primer en clau positiva és "el pacte nuclear. I no només el pacte en sí, sinó com hem arribat a ell, amb un consens majoritari, no només per part dels europeus sinó de la comunitat internacional". El segon aspecte positiu és "la unitat i capacitat d'actuar ràpid que ha tingut la UE". Segons Mogherini, però, un aspecte negatiu va ser "la falta de solidaritat entre estats membre a l'hora de gestionar la crisi de migrants".

La presidenta i eurodiputada del grup S&D, Iratxe García, intervingué durant la sessió "Our European Future" del segon dia. En aquesta sessió, García digué que "els reptes d'avui en dia no tenen fronteres. Desigualtats, pandèmies, canvi climàtic i digitalització. Tots ens veiem afectats, independentment d'on visquem.", i que "ara mateix, el nostre objectiu principal és combatre els efectes de la pandèmia, i això requerirà grans esforços en quasi bé totes les àrees de polítiques".

L'últim dia també va participar la directora de la Fundación Pablo Iglesias i patrona de la fundació Rafael Campalans, Rocío Martínez-Sampere. Durant la sessió de "Mind the regional gap", Martínez-Sampere digué que hi ha 3 bretxes principals en quant a desigualtats entre regions europees: una "bretxa política", una "bretxa identitària", i una "bretxa socioeconòmica", vers les quals Europa no està sent, segons la directora, "prou ambiciosa en posar-hi solució".

Si voleu veure totes les sessions, podeu trobar-les a la pàgina de Facebook de la FEPS, fent click aquí
 
El programa dels tres dies podeu trobar-lo fent click aquí, o al PDF adjunt a continuació.

 

PDF

Programa

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

Governar Catalunya. Discursos al Congrés Extraordinari del PSC
Papers de la Fundació

Josep Pallach, 100 anys
Col·lecció Memòria

Moments del socialisme català
frc Llibres

Transparència

Diari de Miquel Iceta

Economistas frente a la crisis

reformafederal.info

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS