El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

18/09/2008

Joaquim Nadal: “La pluralitat del PSC és la seva gran riquesa”

El Partit dels Socialistes de Catalunya a les comarques gironines i la Fundació Rafael Campalans van presentar el llibre PSC, 30 anys de socialisme català a Girona amb Gabriel Colomé, director del Centre d’Estudis d’Opinió, i Joaquim Nadal, conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, tots dos coautors del llibre.

Albert Aixalà, encarregat d’introduir l’acte, va explicar que “des de la Fundació volíem que aquest fos un llibre on s’expressés la pluralitat del PSC”, amb les aportacions d’alguns dels principals protagonistes d’aquests 30 anys d’història del partit. Algunes de les aportacions, com la de Joaquim Nadal, “han estat escrites amb total precisió, com una peça d’orfebreria fina”. El resultat, aquest llibre, fruit d’un “bon exercici de memòria col·lectiva”.

Gabriel Colomé va aprofitar la seva intervenció per fer un recorregut per la història del PSC, partit nascut el 16 de juliol de 1978 de la unió 3 partits, “tot i que la unificació real no es va fer efectiva fins finalitzat el segon Congrés, el 1980”. Colomé va destacar que “l’any 1980 marca l’inici d’una aliança que durarà 12 anys; Raimon Obiols i Josep Maria Sala passaven a ser les dues cares d’una mateixa moneda”.

Colomé, però, va voler remarcar sobretot la valentia i la bona feina de Joaquim Nadal, en assumir, l’any 1995, “el repte d’encapçalar les eleccions autonòmiques de 1995, enfrontant-se gairebé tot sol a la maquinària convergent i aconseguint trencar la majoria absoluta de CiU”. Segons Colomé, de fet, “que el PSC governi actualment a la Generalitat té els seus orígens en aquesta bona feina feta llavors per Nadal”.

Emocionat, Joaquim Nadal va recordar que “tot i que el PSC té 30 anys d’història, l’ànima socialista a Catalunya té una trajectòria molt més llarga”, i “sempre ha tingut un esperit que s’allunya de la gestió pura i les inèrcies burocràtiques, i té una bona base ideològica”. Nadal va elogiar les paraules d’Isidre Molas, president del PSC i de la nostra Fundació, en el capítol introductori del llibre, assenyalant que “la pluralitat del PSC és la seva gran riquesa”. Nadal va llegir-ne alguns fragments i va acabar concloent que, tal i com va alertar el president de la Generalitat, José Montilla, en la cloenda del darrer Congrés del partit, “el PSC sempre posarà Catalunya per davant de tot”.

Cliqueu aquí per accedir a la fitxa del llibre.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS