El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

20/12/2013

2014. Ens queden moltes coses a fer junts

L'any que ve tornarà a ser un any molt complicat. Serà un any en què la crisi econòmica i social continuarà colpejant una part molt important de la població, on la desconfiança envers els partits polítics i les institucions de poder "tradicionals" podria continuar creixent, i on des de l'esfera política caldrà fer més esforços que mai d'exemplaritat, transparència, obertura, i oferir respostes alternatives a l'actual situació per evitar l'ascens dels populismes arreu. Necessitem una 'política de sentit' de que ha parlat sovint Raimon Obiols i un "dir la veritat" com va reivindicar fa temps Michel Rocard.

Serà també un any on se celebraran les eleccions al Parlament Europeu més importants de la història del procés d'integració, on es decidiran qüestions transcendentals que decidiran com serà l'Europa del futur, i que no poden ser menystingudes. Si volem un futur diferent al que ens ofereixen els que s'han rendit davant d'una globalització financera desbocada, és a Europa on hem de començar el redreçament.  

Serà també l'any en què Catalunya i Espanya hauran de retrobar-se en un acord que permeti seguir abordant junts els reptes de futur o resignar-se a un xoc de trens en el que tots hi tenim molt a perdre.  

Serà l'any on commemorarem els deu anys de la mort de Joan Reventós, el fundador del nostre partit, que va escriure "El socialisme humanista ha volgut ser, és i vol seguir sent un combat generós per la dignitat humana i per l'emancipació personal i social, fonamentat en una radical motivació ètica i en un sentiment de responsabilitat vers la col·lectivitat, i convençut a més, que tan sols pot avançar en aquest combat amb les armes de la cultura i de l'educació."  

Amb aquest record, us desitgem unes molt bones festes i un feliç any 2014!

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS