El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

29/10/2021

En record de José Antonio González Casanova

Avui a la matinada, 29 d'octubre, ens ha deixat una figura essencial del socialisme català: José Antonio González Casanova. 

Nascut a Barcelona el 1935, va ser un dels redactors de la Constitució Española del 1978 i de l'Estatut d'Autonomia del 1979, com també del del País Basc i el de Galícia. 

Estudià Dret a la Universitat de Barcelona, obtenint la càtedra de Dret Polític de la Universitat de Santiago de Compostela. A més, ocupà la càtedra de Teoria de l'Estat de la Facultat de Ciències Econòmiques i de Dret Constitucional a la Universitat de Barcelona, passant a basar la seva vida en la docència junt amb la política.

Compromès amb la militància i la política, va ser un dels fundadors del Front Obrer de Catalunya, però serà al Partit dels Socialistes de Catalunya on es quedarà i adoptarà un paper clau, convertint-se en un dels experts constitucionalistes d'Espanya. Va ser membre del Consell Consultiu de la Generalitat de Catalunya, i el 2010 va rebre la Creu de Sant Jordi. També va contribuir amb diversos articles a diaris com el Diari de Barcelona, a El País o a La Vanguardia, i va fer diverses publicacions.

José Antonio González Casanova va col·laborar en nombroses ocasions amb la Fundació Rafael Campalans, amb la que va participar a diversos actes i jornades, així com també publicar un recull d'articles i diversos escrits. Un d'ells és de la Col·lecció Reflexió, el N.13: "Escrits de combat pel triomf de l'esquerra" (us el podeu descarregar linkant sobre el títol). També li vam presentar a la Fundació "Fulgor y sombras del socialismo en España. Artículos 1970-2010", l'any 2012, i  "Catalunya, federación o independència", el 2015, en un acte que va comptar amb la presència de Miquel Iceta, isidre Molas, Laia Bonet i el president Montilla. 

A continuació us deixem uns quants articles seus enllaçats:
- Una Constitució original i els seus enemics
- La construcción de un Estado Español
- Cuatro preguntas, veinte respuestas
- Una sentencia leída al revés

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

XIV Seminar about populism, xenophobia, conflict and communicarion
Papers de la Fundació

Informe Social. Un nou contracte social per a una prosperitat compartida
Col·lecció Informes

El Futur és Federal
frc Llibres

Transparència

Diari de Miquel Iceta

Economistas frente a la crisis

reformafederal.info

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS