El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

18/10/2021

XIII Seminari sobre populisme i xenofòbia

El passat 18 d'octubre, la Fundació Internacional Olof Palme va organitzar, junt amb la Fundació Rafael Campalans i l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS), el XIII Seminari sobre populisme i xenofobia.

Aquest any, la jornada es va fer sota el lema "França davant el mirall". L'acte es realitzà a les 16h a la facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat Ramón Llull, al carrer Valldonzella 12 de Barcelona.

Anna Balletbò, presidenta de la Fundació Internacional Olof Palme, i Josep Mª Carbonell, degà de la Facultat de Comunicació i Reacions Internacionals Blanquerna-URL, van ser els encarregats de donar la benvinguda als assistents i als ponents de l'acte. 

Pascal Perrineau
, professor de l'Institut d'Estudis Polítics - Sciences Po París, va oferir una classe magistral sobre política francesa, i especialment sobre l'impacte de l'extrema dreta i el populisme a nivell social, polític i electoral, així com del seu funcionament. Perrineau parlà sobre la creixent fragmentació política i social a França i a Europa, així com també sobre la deriva dels partits polítics a postures més radicals i extremistes, per què certs discursos guanyen cada vegada més votants, i com la societat musulmana francesa té majors dificultats d'integració i major marginació social. 

A continuació, el director de la Fundació Rafael Campalans, Pau Solanilla, el professor de Ciències Polítiques i de l'Administració a la Facultad de Dret de la UB, Pere Vilanova, i Gabriel Colomé, Director de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials, formularen un seguit de reflexions i preguntes cap a Perrineau, generant així un petit debat i intercanvi d'opinions i punts de vista.

 

PDF

Targetó de l'acte

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

Governar Catalunya. Discursos al Congrés Extraordinari del PSC
Papers de la Fundació

Josep Pallach, 100 anys
Col·lecció Memòria

Moments del socialisme català
frc Llibres

Transparència

Diari de Miquel Iceta

Economistas frente a la crisis

reformafederal.info

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS