El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

21/07/2011

La política europea de veïnatge i les transformacions polítiques al món àrab

La Fundació Rafael Campalans va participar, els dies 20 i 21 de juliol, a la jornada sobre la Política Europea de Veïnatge i les transformacions polítiques en el món àrab, que va organitzar la Fundació IDEAS, juntament amb la Fundació Friedrich Ebert a Madrid.

La jornada va ser inaugurada per la Secretària d'Estat de Cooperació Internacional, Soraya Rodríguez Ramos, que va destacar que la societat dels països àrabs ha donat una lliçó a la Unió Europea, que ens obliga a actuar amb humilitat acompanyant les seves reivindicacions.

La primera taula va tenir com a protagonistes a Riadh Guerfali, doctor en Dret Públic de Tunísia; Ghazy Gheblawy, blogaire, poeta i metge libi; Mohammed Hussainny, director de l'Identity Center de Jordània; Hossam Eldin Aly, president de l'Egyptian Democratic Academy; i a Gema Martín Muñoz, directora general de Casa Árabe. Els representants dels diferents països van explicar la situació política, econòmica i social als seus Estats, respectivament, mentre que Martín Muñoz va definir els esdeveniments actuals com a "ruptura històrica que posa fi a l'era postcolonial".

La segona taula va girar entorn de la política de veïnatge de la Unió i, en concret, de la Unió per la Mediterrània; i hi van intervenir, el diputat del PSC al Congrés, Jordi Pedret; el secretari general de la UpM, Youssef Amrani; l'ambaixador en missió especial per a projectes en el marc de la integració europea, Carlos Carnero; el professor de Dret i Ciències Polítiques de la Universitat de Tunísia, Ahmed Driss; i la responsable de Relacions Internacionals de la Fundació Rafael Campalans, Esther Niubó.

En general, es va demanar una reformulació de la política de veïnatge de la Unió i es van comentar elements d'optimismes per donar un nou impuls a la Unió per la Mediterrània. Així, es va concloure la necessitat que aquesta acompanyi els moviments reformistes que s'estan produint a la ribera sud de la Mediterrània, i ampliï els seus vincles amb la societat civil.

 

PDF

Nota de premsa de la jornada

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

XIV Seminar about populism, xenophobia, conflict and communicarion
Papers de la Fundació

Informe Social. Un nou contracte social per a una prosperitat compartida
Col·lecció Informes

El Futur és Federal
frc Llibres

Transparència

Diari de Miquel Iceta

Economistas frente a la crisis

reformafederal.info

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS