El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

11/03/2013

Les memòries polítiques de Raimon Obiols

Raimon Obiols va presentar dijous passat les seves memòries polítiques a la Fundació RBA. I ho va fer, com va apuntar la periodista Cristina Puig, encarregada de conduir l'acte, "davant de totes les tendències del socialisme català." Un vaixell, el del PSC, del qual "mai m'he plantejat baixar perquè, tot i que de vegades no m'hagi agradat el rumb, si abandones et quedes sense vaixell".

El mínim que es pot dir és un recorregut per la biografia de Raimon Obiols, testimoni de la història del socialisme català, un àlbum de fotos mental del que ha estat la seva vida política. El títol "és la resposta adequada a les crítiques dels qui, d'una banda, asseguren que parlo massa i, de l'altra, que massa poc".

Són unes memòries polítiques "en un moment en què la política pateix un fort descrèdit", va recordar Cristina Puig. "No és la política la que està en hores baixes: són els partits polítics, les institucions, però no la política", va puntualitzar Obiols. Segons l'eurodiputat, "els ciutadans estan cada cop més interessats en política; la gent ha fet un curset accelerat en capitalisme financer i en resposta europea a la crisi". El que sí és cert, va reconèixer Obiols, és que "entre la ciutadania hi ha un anhel d'autenticitat; a Europa hi ha una clara crisi de confiança en les idees i en les persones".

Raimon Obiols
va repassar els principals moments de la seva vida política, així com de la vida política catalana i espanyola actuals. Va assegurar que "no hi ha un problema català; hi ha un problema espanyol, perquè no s'ha volgut assumir què és Espanya". Obiols va lamentar-se que costi tant entendre la idea d'una "Espanya fraternal, plural, d'un federalisme càlid de què parlava Ernest Lluch, reconeixent Espanya com el que és: un estat plurinacional". Per a Obiols, de fet," les relacions PSC-PSOE no són més que un reflex de la discussió identitària que centra el debat polític i ciutadà".

Un debat que actualment es mira des de la mitja distància que li dóna estar a Brussel·les. "I què farà d'aquí un any, quan marxi de Brussel·les?!", li va demanar Puig. "Doncs continuar en política des d'algun altre esglaó (...) Mai no abandonaré l'activitat política", va sentenciar Obiols, perquè, com deia Hannah Arendt, "la política és una dimensió essencial de la persona completa".


(Fotografia: Oriol Duran a El Punt Avui 08/03/2013)

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS