El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

22/05/2013

Diego López Garrido: “No és possible pensar en un projecte europeu sense solidaritat i convergència entre els seus estats membres”

La Fundació Rafael Campalans ha organitzat l'acte de presentació a Barcelona de l'Informe sobre l'estat de la Unió Europea 2012 "El fracaso de la austeridad", editat per la Fundación Alternativas i la Friedich Ebert Stiftung. Miquel Iceta, president de la Fundació, encarregat de conduir l'acte, va destacar que "aquest informe assenyala la deriva equivocada de les polítiques econòmiques de la Unió Europea en els darrers temps". En aquesta línia, Pere Portabella, president de la Fundación Alternativas, va lamentar que "des de bon principi es va caure en l'error de construir la Unió Europea sense comptar amb els ciutadans".

El delegat de la Friedrich-Ebert-Stiftung a Espanya, Lothar Witte, va constatar que "per a moltes generacions, la Unió Europea ha estat un somni" (seguint l'"I have a dream" de Martin Luther King), i va criticar que "aquest somni hagi passat a ser un malson" en què "molts joves se senten exclosos, ja no només perquè ells no senten el projecte com a propi, sinó perquè la mateixa UE els expulsa".

Diego López Garrido
, director de l'informe i ex Secretari d'Estat per la Unió Europea, va ser contundent a l'hora d'enumerar les mancances d'una UE a la que "encara li falta molt per a ser capaç de construir una veritable ciutadania europea". Per a López Garrido, "l'actual política monopolística de l'austeritat ha acabat produint més dèficit i més deute, que és, precisament, el que es volia evitar", i tot plegat "alimenta la visió negativa que el ciutadà mig té de la UE". L'ex Secretari d'Estat per la UE va defensar Europa "com a millor solució a una crisi global, en un món globalitzat en el que no hi sortides nacionals" alhora que va evidenciar que "no és possible pensar en un projecte europeu sense solidaritat i convergència entre els seus estats membres".

Podeu descarregar-vos l'informe complet aquí.  

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS