El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

30/01/2012

Antoni Castells: “La gestió, sense projecte, no va enlloc”

La Fundació Rafael Campalans, la Fundació Catalunya Europa i EDXS Edicions van presentar ahir els llibres El vintiuncentisme, de Marina Geli, i Per mirar endavant, la meva part de veritat, d'Antoni Castells. L'assessor d'EDXS Edicions, Joan Armangué, va apuntar que "tots dos llibres parteixen de l'anàlisi de l'experiència, i tots dos plantegen una reformulació de la socialdemocràcia per anar a les arrels". Armangué, citant Campalans, va recordar que "la bona política és pedagogia, i tots dos llibres fan pedagogia amb les seves reflexions"; unes reflexions que "són una contribució per construir una Catalunya més gran i més forta".

La diputada Marina Geli va presentar el llibre de l'exconseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, que recull la conferència que va pronunciar al Cercle d'Economia el 29 de juny passat. Geli, que va remarcar que "Castells és un polític economista, i no pas un economista polític, i queda clar en el llibre, on fa una reivindicació constant de la política", va elogiar el paper de l'exconseller tant durant els seus set anys al Govern com en els seus sis mesos de silenci. Geli va reivindicar la tasca dels dos governs catalanistes i d'esquerres a la Generalitat, i va insistir que "no es va mentir a l'hora de fer el traspàs de dades de dèficit i deute", i tot i admetre que "potser es van cometre errors, no hi ha cap cràter que justifiqui les retallades que s'estan fent". Geli va remarcar que "la por no pot justificar-ho tot, perquè acaba generant un determinisme perillós", i va cloure la seva intervenció reclamant "més política europea que mai", i un "alt compromís social i institucional".

Per la seva banda, Antoni Castells va defensar "l'excel·lència, la transversalitat i l'ambició de país com a trets indispensables per fer el viatge a Itaca". Castells va insistir en la necessitat d'un relat, d'un projecte de país, perquè "la gestió, sense projecte, no va enlloc". També es va lamentar que "una crisi produïda pels dogmes neoliberals hagi dut a la irrellevància de l'esquerra", i per això va reclamar que "s'aposti per un reformisme de veritat si volem mantenir l'essencial de l'Estat del Benestar", i que "hi hagi un lideratge real, perquè és en els moments difícils quan es necessiten líders forts". Perquè, va remarcar Castells, "quan l'esquerra no es posa al capdavant dels canvis, està perduda".

 

PDF

Ara, 31 de gener

 

PDF

El Punt Avui, 31 de gener

 

PDF

El País, 31 de gener

 

PDF

e-noticies.com, 30 de gener

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS