El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

08/06/2006

Pasqual Maragall: “El nou Estatut demostra que Espanya està disposada a escoltar i a deixar-se tocar”

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, va presidir el col•loqui “L’Estatut del segle XXI”, organitzat per la Fundació Rafael Campalans a les cotxeres del Palau Robert, on estaven convidats membres de diferents entitats juvenils de Catalunya. Durant l’acte el president va insistir en la importància del nou Estatut com a “eina de transformació de l’entorn” i com a mostra que “Espanya està disposada a escoltar i a deixar-se tocar”.

El president Maragall, davant més d’un centenar de joves vinculats al món associatiu, va voler ressaltar la tasca futura d’aquest grup, que “té una consciència de classe (jove)” i que “amb l’Estatut, té el mitjà per continuar o posar en marxa molts i bons projectes”. El President es va referir a qüestions prèviament plantejades per Cristian Rovira, d’AIJEC (Joves Empresaris), Estefania Guilarte, de la JSC, Chakir El Homrani, d’AVALOT i pel director de la nostra Fundació, Albert Aixalà.

El cap de l’executiu català va fer un repàs de les principals preocupacions dels joves de Catalunya, moltes d’elles, com va apuntar Chakir El Homrani, vinculades al mercat laboral i l’habitatge. Maragall va recordar que “aquest és un Estatut jove perquè incorpora la consciència dels joves” i va fer una crida a endegar un canvi de rumb en la història de Catalunya: passar de la malfiança a la confiança, donat que “si no et refies, no t’impliques en l’entorn, i aquest Estatut és una bona eina de transformació del nostre entorn, és a dir, d’Espanya i d’Europa”. Va concloure, en aquesta línia, que el nou Estatut és una mostra que “Espanya està disposada a escoltar i a deixar-se tocar”, i “és a partir d’aquest canvi que els joves han d’actuar”.

D’altra banda, el President va elogiar el canvi de mentalitat dels joves que, com va assenyalar el president de l’AIJEC, Cristian Rovira, busquen en aquest Estatut “estabilitat i tranquil•litat”, lluny del revolucionisme a què es vinculava els joves anys enrere, i va agrair a Estefania Guilarte, de la JSC, que aquesta nova classe social “jove” reconegui l’esforç que s’ha fet per a què les seves preocupacions es recullin al text estatutari. De fet, Guilarte va assegurar que “com a jove, dona i catalana em sento orgullosa del que es diu de mi en aquest Estatut”.

De la intervenció del director de la Fundació, Albert Aixalà, Maragall va destacar “el retorn al socialisme clàssic, aquell que busca per sobre de tot una societat més justa”. Aixalà va constatar que “la composició del nostre país ha canviat molt els darrers anys”, i és a partir d’aquesta reflexió que va ressaltar el paper de l’Estatut del 2006 com a “instrument per a la consolidació nacional, obrint una nova etapa més realista i constructiva”, amb un text garantista i progressista, federal, amb més competències, i amb més capacitat financera. En definitiva, un Estatut que, segons Maragall, ho toca tot.

La Vanguardia, 9 de juny

El País, 9 de juny

El Punt, 9 de juny

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS