El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

21/07/2011

La política europea de veïnatge i les transformacions polítiques al món àrab

La Fundació Rafael Campalans va participar, els dies 20 i 21 de juliol, a la jornada sobre la Política Europea de Veïnatge i les transformacions polítiques en el món àrab, que va organitzar la Fundació IDEAS, juntament amb la Fundació Friedrich Ebert a Madrid.

La jornada va ser inaugurada per la Secretària d'Estat de Cooperació Internacional, Soraya Rodríguez Ramos, que va destacar que la societat dels països àrabs ha donat una lliçó a la Unió Europea, que ens obliga a actuar amb humilitat acompanyant les seves reivindicacions.

La primera taula va tenir com a protagonistes a Riadh Guerfali, doctor en Dret Públic de Tunísia; Ghazy Gheblawy, blogaire, poeta i metge libi; Mohammed Hussainny, director de l'Identity Center de Jordània; Hossam Eldin Aly, president de l'Egyptian Democratic Academy; i a Gema Martín Muñoz, directora general de Casa Árabe. Els representants dels diferents països van explicar la situació política, econòmica i social als seus Estats, respectivament, mentre que Martín Muñoz va definir els esdeveniments actuals com a "ruptura històrica que posa fi a l'era postcolonial".

La segona taula va girar entorn de la política de veïnatge de la Unió i, en concret, de la Unió per la Mediterrània; i hi van intervenir, el diputat del PSC al Congrés, Jordi Pedret; el secretari general de la UpM, Youssef Amrani; l'ambaixador en missió especial per a projectes en el marc de la integració europea, Carlos Carnero; el professor de Dret i Ciències Polítiques de la Universitat de Tunísia, Ahmed Driss; i la responsable de Relacions Internacionals de la Fundació Rafael Campalans, Esther Niubó.

En general, es va demanar una reformulació de la política de veïnatge de la Unió i es van comentar elements d'optimismes per donar un nou impuls a la Unió per la Mediterrània. Així, es va concloure la necessitat que aquesta acompanyi els moviments reformistes que s'estan produint a la ribera sud de la Mediterrània, i ampliï els seus vincles amb la societat civil.

 

PDF

Nota de premsa de la jornada

 

 

Activitats realitzades

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS