Arxiu Històric del Socialisme Català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

 

 

 

Fons Documentals

Pérez-Bastardas, Alfred (Eleccions - Material electoral)

(1977-1995)

El Fons Alfred Pérez-Bastardas, format en un moment inicial per 49 caixes d'arxiu, que es divideixen en conjunts congruents de documentació, subfons o col·leccions dins d'aquest mateix fons. Aquests serien l'Arxiu personal de l'Alfred Pérez-Bastardas, la col·lecció de revistes i el subfons electoral.

L'Alfred Pérez-Bastardas, Doctor en Història, és membre de la Societat Catalana d'Estudis Històrics (SCEH), adscrita a la Secció Històrico-Arqueològica de l'Institut d'Estudis Catalans, i de la Societat Catalana d'Amics de la Història i de la Ciència Farmacològica. Ha publicat nombrosos articles i obres sobre federalisme, republicanisme, catalanisme i socialisme a la Catalunya de principis del segle XX, així com en relació als ajuntaments democràtics i la política municipal a Barcelona en aquest mateix període cronològic. De la mateixa manera, és un especialista en matèria d'història de la farmacologia. Ha estat militant socialista a la clandestinitat, passant a militar, ja en democràcia, a l'Agrupació IIIa-Dreta de l'Eixample de la Federació de Barcelona del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE).

El subfons electoral recull documentació relativa a les diferents cites electorals que han tingut lloc a Catalunya d'ençà l'adveniment de la democràcia. Aquests comicis abasten processos electorals amb diferents abastos; des de eleccions municipals fins a eleccions europees, generals, autonòmiques i referèndums fins a l'any 1995.

PDF

 

Col·leccions


 

 

 

Fundació Rafael Campalans

Diccionari Biogràfic Figures destacades del socialisme català

Manuscrits Reflexions sobre el Socialisme de socialistes ja desapareguts

Butlletí Informació i difusió de materials i activitats de l'Arxiu

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 934 955 447