Arxiu Històric del Socialisme Català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

 

 

 

Fons Documentals

Colom, Joan (PSC-PSOE)

(1976-1981)

El Fons personal Joan Colom s'origina a partir de la seva activitat política entre els anys 1976 i 1981.

Joan Colom, va néixer a Barcelona l'any 1945. Llicenciat en Ciències Polítiques, Econòmiques i Comercials a la Universitat de Barcelona (UB) i Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És professor titular d'Economia Aplicada. Ostentà el càrrec de Secretari General Tècnic a l'àrea d'Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona.

Militant socialista des de 1963, va participar en el procés d'unificació socialista que va donar lloc al PSC (PSC-PSOE) l'any 1978. Va ser vocal de la Comissió Executiva i membre del Consell Nacional PSC (PSC-PSOE). Elegit Diputat a Corts per a la IIa Legislatura (1982-1986); i més tard, al 1986, elegit Diputat al Parlament Europeu, on restà com eurodiputat fins al febrer de 2004. Des del gener de 2004 és Síndic Major de la Sindicatura de Comptes de Catalunya.

La major part del fons documental està integrat per documentació relacionada amb la celebració de les primeres Eleccions Municipals l'any 1979, sobretot amb la elaboració del programa electoral amb el que el PSC (PSC-PSOE) es va presentar a aquelles eleccions.

Trobem documentació relativa als materials de campanya tant del PSC (PSC-PSOE) com d'altres formacions. Encara en l'àmbit municipal cal destacar la documentació de la Comisión Municipal de Partidos Políticos de Barcelona, que va funcionar des de 1977 fins a les primeres Eleccions Municipals al 1979.

En un altre ordre de coses, cal destacar la documentació de funcionament intern del PSOE i del PSC (PSC-PSOE) així com dels partits polítics precedents a la unitat socialista, com són la Convergència Socialista de Catalunya (CSC), el Partit Socialista de Catalunya-Congrés (PSC-C), el Partit Socialista de Catalunya-Reagrupament (PSC-R) i la Federació Catalana del PSOE. També hi ha documentació d'altres partits polítics catalans i estrangers.

Així mateix, trobem documentació d'entitats cíviques, en la seva majoria associacions veïnals. Finalment el fons conté algunes publicacions periòdiques, tant editades per partits polítics i com per altre tipus d'organitzacions.

PDF

 

Col·leccions

 

 

Fundació Rafael Campalans

Diccionari Biogràfic Figures destacades del socialisme català

Manuscrits Reflexions sobre el Socialisme de socialistes ja desapareguts

Butlletí Informació i difusió de materials i activitats de l'Arxiu

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 934 955 447

Financiado por el Ministerio de Cultura y Deporte
Logotipo del Ministerio de Cultura y Deporte