Arxiu Històric del Socialisme Català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

 

 

 

Col·lecció Memòria
N.7

Joan Codina i Torres, un socialista a la conselleria del treball (1927-1999)

David Ballester

 

Acaba de sortir editat el setè volum de la col•lecció Memòria de l'Arxiu Històric dedicat a la biografia i la trajectòria política i sindical de Joan Codina.

Nascut a la ciutat de Barcelona Codina va ser un sindicalista compromès i admirat per molts dels qui el van conèixer. El seu màxim protagonisme l'assolí entre els anys 1976 i 1994 quan va exercir el càrrec de Conseller de Treball de la Generalitat i President de la UGT de Catalunya, alhora que parlamentari i senador.

Malgrat iniciar en una edat madura la seva lluita, Codina va ser un sindicalista autodidacta, que començà la seva trajectòria sindical dins la federació del metall de la UGT i des d'aquí anà assolint responsabilitats sempre acompanyat del seu tarannà d'home modest i senzill.

El llibre es complementa amb un recull de fotografies que il•lustren diferents etapes de al seva vida, junt amb un annex documental. En aquest treball l'autor, David Ballester, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en la història de la UGT de Catalunya, aconsegueix recuperar la memòria d'un personatge que de ben segur mereix tots els reconeixements.


 


 

Històric

 

 

Fundació Rafael Campalans

Diccionari Biogràfic Figures destacades del socialisme català

Manuscrits Reflexions sobre el Socialisme de socialistes ja desapareguts

Butlletí Informació i difusió de materials i activitats de l'Arxiu

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 934 955 447

Financiado por el Ministerio de Cultura y Deporte
Logotipo del Ministerio de Cultura y Deporte