El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

30/06/2010

La Fundació Rafael Campalans, membre de la FEPS

Des del 30 de juny de 2010, la Fundació Rafael Campalans (FRC) és membre de la FEPS, la Fundació Europea d'Estudis Progressistes, una fundació progressista europea independent, però propera al Partit Socialista Europeu, que treballa per intentar conjugar socialdemocràcia i Europa.

Des dels seus inicis, ha treballat en col·laboració amb organitzacions socialdemòcrates europees per reflexionar entorn dels diverses reptes que Europa afronta avui. En l'actualitat, compta amb 41 fundacions membres.

Durant l'any 2010, la FRC ja ha participat activament en el projecte de la FEPS anomenat Next Left, iniciat després de les eleccions al Parlament Europeu de juny de 2009, amb l'objectiu de contribuir a la renovació de la socialdemocràcia europea. Per aquest motiu, el passat 4 de juny, la Fundació va organitzar el debat "What's Next? Next Left", una jornada de reflexió sobre el futur del socialisme i la socialdemocràcia europea, que va examinar, entre d'altres qüestions, les circumstàncies de la crisi de la socialdemocràcia; els valors i la nova agenda política del socialisme; i els reptes en matèria d'organització i comunicació dels partits socialistes i socialdemòcrates.

Igualment, i amb la voluntat d'aprofundir en aquest debat i acostar-lo a la ciutadania i mitjans de comunicació catalans i espanyols, la Fundació Rafael Campalans ha traduït dos documents d'interès: "Next Left. L'esquera del futur", un recull de les conclusions dels debats mantinguts per un grup organitzat per la FEPS amb el suport de l'Institut Karl Renner (publicat en la col·lecció Papers de la Fundació núm. 158); i "La socialdemocràcia europea: cal una renovació. Exemples de nou països i set propostes polítiques", un estudi del sociòleg i economista alemany, Alfred Pfaller, editat per la Fundació Friedrich Ebert Stiftung.

Per altra banda, la FRC ha estat un dels impulsors del projecte de cooperació multilateral entre fundacions progressistes de la Mediterrània, que la FEPS ha anomenat Diàleg Estratègic Mediterrani. Aquest projecte va néixer al març de 2010 a Barcelona, a la seu de la FRC, amb l'objectiu de debatre sobre qüestions clau per la regió euromediterrània des d'una perspectiva progressista i transnacional.

De cara a 2011, la FRC continuarà col·laborarà amb la FEPS en aquests i altres projectes.

Si voleu accedir a la informació sobre la jornada "What's next? Next Left" organitzada el 4 de juny cliqueu aquí.

Per accedir a la noticia sobre la intervenció del MH President de la Generalitat a la jornada i el recull de premsa corresponent, cliqueu aquí.

 

 

 

Activitats realitzades

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS