14/12/2007
La reforma del servei públic d’educació: la Llei d’Educació de Catalunya
La Fundació Rafael Campalans va celebrar el dia 13 de desembre la conferència "La reforma del servei públic d’educació: la Llei d’Educació de Catalunya", a càrrec del conseller Ernest Maragall. Maragall va traçar en la seva intervenció inicial les línies principals del document de Bases per a la Llei d’Educació de Catalunya, una llei que, segons ell, “no només és necessària, sinó també urgent”.
Maragall va insistir en què l’”educació és una de les eines bàsiques del futur i, com a tal, cal plantejar-se la pregunta de si l’actual rendiment del nostre sistema educatiu és realment satisfactori i suficient per proporcionar millors oportunitats i per assegurar un futur col•lectiu”. En aquesta línia, el conseller es va congratular per la millora que suposa el nou Estatut en l’àmbit educatiu, “que consolida competències i atorga a la Generalitat la capacitat de regular els mecanismes, instruments i mitjans per a l’aplicació de les polítiques educatives adequades al desenvolupament social i econòmic del país”.
Pel conseller d’Educació, cal fer una aposta forta pels docents, “matèria primera imprescindible del sistema”, però sense perdre de vista també l’entorn, adequant-se a les noves característiques demogràfiques i socials que se’ns presenten. Maragall va defensar la necessitat de “desconcentrar la gestió cap als serveis territorials i de l’establiment de mecanismes per compartir responsabilitats amb els ens locals”.
Després de la intervenció inicail del conseller, diverses persones vinculades d’una manera o altra al món de l’educació van aportar les seves idees, preguntes i suggeriments al document. Així, van intervenir, entre d’altres: Josep Oliver, catedràtic d’Economia Aplicada de la UAB; Antón Costas, catedràtic de Política Econòmica de la UB; Juan José López Burniol, notari; Pere Pinós, director de l’IES de Ponts, a la comarca de La Noguera; Josep Nuez, director del CEIP Collaso i Gil de Barcelona; Antoni Abad, President de la CECOT; Eva Granados, Secretària de Política Institucional de la UGT; Dolors Llobet, Secretària d’Acció Socioeconòmica de CCOO; i Ricard Aymerich, President de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica.
Cliqueu aquí per accedir al document "Bases per a la Llei d’Educació de Catalunya".
Arxiu històric
del socialisme
català
'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació
Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes
Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres
Fundació Europea d'Estudis Progressistes |
||
Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]
T +34 933 195 412