21/11/2007
Alexandre Cirici Pellicer: una biografia intel·lectual
La Fundació Rafael Campalans i l’editorial Afers presenten el llibre Alexandre Cirici Pellicer: una biografia intel·lectual.
A l’acte, que se celebrarà el proper dimecres, 28 de novembre, a les 19h a l’auditori de la Fundació Antoni Tàpies(c. Aragó, 255 de Barcelona) intervindran:
Albert Aixalà, director de la Fundació Rafael Campalans
Mercè Vidal, historiadora de l’art i professora de la Universitat de Barcelona
Narcís Sellés, historiador i autor del llibre
Vicent Olmos, editor
Es prega confirmeu l’assistència al 93 319 54 12 o bé a [email protected] .
Alexandre Cirici Pellicer (Barcelona 1914-1983) és un dels noms més rellevants de l’artigrafia catalana de la segona meitat del segle XX. Va formar part del grup d’escriptors que iniciaren la renovació de la crítica, l’assaig i la historiografia artística a l’Estat espanyol durant la dictadura franquista. Fou dels primers tractadistes a entendre l’art més actual i a incorporar nous mètodes i models d’anàlisi. Durant la postguerra va militar en la resistència antifranquista i, anys més tard, va participar en la constitució de l’Assemblea de Catalunya i del PSC. En les primeres eleccions democràtiques va ser elegit senador, un càrrec que renovà en les dues següents legislatures. També va formar part de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa. La seva aportació intel·lectual és indestriable del seu compromís cívic i cultural i d’una marcada voluntat d’intervenció pública. Professionalment treballà de dissenyador i publicitari, i alhora exercí la docència en diversos centres barcelonins. Va ser el primer director del Museu d’Art Contemporani de Barcelona i la seva secció de crítica d’art a la revista Serra d’Or es va convertir en una de les més influents del país i, alhora, de les més receptives als canvis i transformacions experimentats per l’art i la societat contemporanis. Va participar en nombrosos congressos d’estudis artístics arreu del món, llibres seus es van publicar a Nova York, París, Milà o Ginebra, i l’any 1978 va ser elegit president de l’Associació Internacional de Crítics d’Art.
El País, 22 de novembre
Arxiu històric
del socialisme
català
'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació
Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes
Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres
Fundació Europea d'Estudis Progressistes |
||
Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]
T +34 933 195 412