El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

25/07/2007

Renovación socialista. Cada nueva época requiere nuevas respuestas, de Joan Reventós

Willy Brandt, l’artífex de la dinàmica innovadora del moviment socialista de les darreres dècades, va desvelar com a codi genètic del socialisme democràtic i reformista la seva permanent capacitat per a generar nous inicis. La renovació socialista s’autodefineix com la reescriptura continuada i permanent d’un projecte que té successius inicis.

Publicat l’any 1993, en ple debat sobre la renovació del socialisme espanyol durant la darrera etapa del govern de Felipe González, aquest llibre continua tenint vigència en la mesura que va més enllà de qüestions cojunturals i planteja les renovacions en els partits com una forma d’adaptar-se al moment històric en què es viu.

Joan Reventós afirma que renovar és un verb que s’ha de conjugar sense por. El seu text no és un projecte ni un programa, sinó més aviat un catàleg detallat de qüestions que necessàriament s’han d’abordar per avançar en els canvis que la renovació planteja.

Aquesta renovació ha de néixer d’un procés que, a la vegada, requerirà de temps per a decantar els resultats d’un debat d’idees, projectes, formes organitzatives i, en darrer terme, de persones. En cap cas serà el resultat d’un decret ni de la decisió d’un sol congrés.

Joan Reventós ressalta amb accentuat èmfasi que un projecte renovador no pot ni ha de fer-se contra ningú, i menys encara contra companys, tot i que s’oposin a la renovació. Per a fer-se entendre millor, l’autor recorda les paraules d’Unamuno a Salamanca el 1936: “És molt diferent vèncer que convèncer”. Per a renovar cal convèncer”.


PVP: 10 euros

Envieu un e-mail a [email protected] per adquirir aquesta publicació.

 

 

 

Activitats realitzades

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS