El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

14/07/2023

Presentació VIII "Informe Social" de la Fundació Rafael Campalans

El passat divendres, 14 de juliol, es va presentar una nova edició, la vuitena, de l' Informe Social de la Fundació Rafael Campalans: "Había alternativa: Nueva crisis, distinta respuesta", i que va tenir lloc al Casal Socialista Joan Reventós (c/Pallars, 191 de Barcelona).

L'acte es va poder seguir en streaming pel canal Youtube del PSC podeu recuperar-ho fent click aquí.   

José Montilla, president de la Fundació Campalans, ens va oferir unes paraules de benvinguda a la presentació d'aquest Informe, "Un informe que és la millor expressió de la finalitat de la Fundació Rafael Campalans, reflexió i anàlisis sobre els principals problemes socials i polítics fetes des del rigor i veracitat". I afegia, "Aquestes edicions del Informe posen de manifest el compromís de la Fundació Campalans i del espai socialista per treballar en favor de la igualtat",  "Un document que és possible gràcies a la tenacitat de l'Eva Granados i del equip que han treballat amb ella".   

La portaveu socialista al Senat i directora de l'Informe Social, Eva Granados, va ser l'encarregada d'obrir un torn de diàleg. Iniciava la seva intervenció, "L'Informe Social va néixer fa 10 anys per posar a l'agenda les desigualtats, per analitzar les conseqüències i proposar solucions". Els objectius han estat "Conèixer, fer conversa al voltant de les desigualtats socials i també fer propostes. (...) Hem demostrat en aquests anys que es poden fer reformes des de la socialdemocràcia per millorar la vida de les persones". A més, Granados, va aprofitar l'ocasió per fer-nos uns apunts de cada capítol.  

Xavier Martínez-Celorrio, professor de Sociologia a la UB i autor del capítol "Las diferencias entre gobiernos de izquierdas y de derechas ante la educación española (1982- 2023)". Com ha evolucionat la despesa pública en educació en funció del color de qui governa?, el professor ho ha explicat tant  la seva intervenció com al seu capítol, "Entre 2015-2023 les CCAA socialistes són les que més augmenten el % del PIB educatiu, triplicant les governades pel PP". Martínez-Celorrio ens animava a apostar per governs que aconsegueixen transformacions, i que aportin evidencies amb tot el que ens falta fer en mataria d'igualtat oportunitats.  

A la presentació es va comptar amb la presència de Meritxell Batet, candidata del PSC a les Eleccions Generals, qui agraïa la continuïtat del treball al voltant d'aquest informe, "Des de la reflexió, des de l'estudi rigorós, i per tant, des de dades objectives que ens permeten conèixer la realitat, i això vol dir, que ens permeten també pensar i dissenyar polítiques d'acord amb aquesta realitat per millorar aquesta societat i la vida de les persones".   Batet deia que a Catalunya i Espanya ens juguem el nostre futur en aquestes eleccions, i ens va enumerava i destacava tots els avenços que s'han aconseguit fins ara amb aquest govern "El govern de Pedro Sánchez ha aconseguit revertir la situació, i la desinversió, que necessitàvem en polítiques socials: en sanitat, educació en polítiques d'ocupació amb la Reforma Laboral i tantes altres, I necessitem 4 anys més perquè això arribi a cadascun dels ciutadans".  S'ha de treballar per la "política que ens permet combatre la segregació (...) i que permeti cada nena i cada nena decidir el seu futur", afirmava la candidata.  

Es va finalitzar l'acte de presentació amb el torn del primer secretari del PSC, Salvador Illa, qui deia "Aquests informes socials són una mirada de com protegim als ciutadans", i remarcava la importància d'aquest acte de reflexió  "És important fer reflexió de fons, amb dades, feta amb rigor i veracitat. Els informes socials de la Fundació Campalans són una foto, però també tenen el valor de la continuïtat d'aquesta feina qui permet fer una comparativa, i serveixen per decidir com fem inversió social", sempre amb la importància de la col·laboració - cogovernança. Concloïa la seva intervenció "Tot això està en joc el 23 de juliol (...) Només hi ha dues persones que poden ser president i només hi ha dues maneres d'entendre Espanya. En aquestes eleccions hem d'escollir entre Pedro Sánchez o Feijóo, entre continuar avançant o tornar al passat".   


Podeu accedir AQUÍ a la publicació "Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta." 

 

PDF

Programa CATALÀ

 

 

Activitats realitzades

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

TURISMO URBANO o la construcción de una nueva ciudadanía
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

El Futur és Federal
frc Llibres

Transparència

Diari de Miquel Iceta

Economistas frente a la crisis

reformafederal.info

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS