El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

11/05/2006

Isidre Molas cita Rafael Campalans durant la seva intervenció al Senat

Isidre Molas, president de la Fundació Rafael Campalans i senador del PSC i portaveu de l’Entesa Catalana de Progrés, va citar ahir Rafael Campalans durant la seva intervenció al ple del Senat per l’aprovació de la proposta de reforma del nou Estatut d’Autonomia de Catalunya. Molas es va referir en dos moments a Campalans, ressaltant-ne el seu patriotisme obert, d’una banda, i la seva defensa del que anomenava “l’Espanya de tots”.

Durant la primera part de la intervenció, Isidre Molas va fer un repàs de la tradició del catalanisme polític, tot citant des de Francesc Cambó fins a Joan Reventós, passant per Rafael Campalans. Així, va assegurar que “El patriotismo no es un cuerpo cerrado de doctrina que alguien impone o puede imponer y del que nadie nos examina o puede examinar; el patriotismo es patrimonio de cada uno y, por ello, tiene un carácter abierto. Este es el patriotismo de Campalans, el que le impulsó a titular uno de sus libros Hacia la España de todos”.

Un cop analitzats els diferents moments de catalanisme de la història política del país, el portaveu de l’Entesa va centrar-se a fer una defensa aferrissada del nou text estatutari. Tot i reconèixer que l’Estatut vigent ha tingut durant aquests anys “una existència realment positiva (...), ha presidit el període més llarg de creixement, benestar i llibertat per als nostres ciutadans”, va argumentar que cal que l’autonomia catalana entri en una nova fase d’actualització. En aquest sentit, Molas va voler deixar clar que “Cataluña siempre ha querido abrir rutas de libertad para España y va a seguir haciéndolo. Sé que tiene un costo personal, que se han de aguantar invectivas e incomprensiones. Lo sé, pero aguantaremos. No importa, porque el objetivo es suficientemente importante y nosotros queremos una España inclusiva donde quepamos todos, como decía Campalans, la España de todos, y una concepción de la Constitución integradora”.

Aquestes reflexions de Rafael Campalans a què va fer referència Isidre Molas estan recollides al llibre “Hacia la España de todos. Palabras castellanas de un diputado por Cataluña”, editat per Espasa-Calpe l’any 1932.

Cliqueu aquí per accedir a la intervenció completa d’Isidre Molas

 

 

 

Activitats realitzades

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS