25/01/2006
Jordi Hereu: "Barcelona pot ser exemple de cohesió, i ho serà"
La Fundació Rafael Campalans ha celebrat la segona trobada de l'Espai de Professionals amb un dinar amb Jordi Hereu, regidor de Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona. Sota el títol "Barcelona 2006: estat de la ciutat i perspectives de futur" Jordi Hereu ha presentat els reptes que es plantegen des de l'Ajuntament per aquest any.
Emocionar-se i fugir de la depressió. Aquestes són les premisses que Jordi Hereu considera necessàries per poder tirar endavant un model de ciutat en què l'espai públic ha de ser el centre de les actuacions municipals. Segons el regidor de Seguretat i Mobilitat, cal que s'actuï "lluny de les grans eufòries, però orgullosos davant els processos de transformació de Barcelona". Així, Hereu creu que s'ha de construir "un nou orgull de ciutat i de projecte socialista".
Sent conscients que Barcelona és ara un escenari amb nous fenòmens, com el de la immigració, o el de la inseguretat, cal adaptar, segons Hereu, unes mesures molt concretes en l'àmbit de les polítiques socials, que permetin la inclusió dels sectors més febles de la ciutat.
És precisament en els sector febles on més cal centrar els esforços, perquè "és aquesta gent la que, a més, pateix la sobreocupació de l'espai públic barceloní". Convivència i inclusió social són, doncs, peces claus per al bon funcionament de Barcelona; una ciutat que ha de seguir un model "enmig d'Alexandria i d'Estocolm", és a dir, amb "emergència de l'espai públic, sí, però amb un Estat del Benestar fort al darrere".
Arxiu històric
del socialisme
català
'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació
Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes
Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres
Fundació Europea d'Estudis Progressistes |
||
Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]
T +34 933 195 412