Arxiu Històric del Socialisme Català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

 

 

 

Activitats

11/03/2010

Pasqual Maragall. Sense protocol

La Fundació Rafael Campalans va presentar el llibre d’imatges de la fotògrafa Pepa Álvarez Pasqual Maragall. Sense protocol, una selecció acurada de fotografies que immortalitzen els tres anys anteriors a la seva arribada al Palau de la Generalitat.

Isidre Molas, president de la Fundació Rafael Campalans i del PSC, va ser l’encarregat de presentar l’acte, tot elogiant tant la feina de l’autora, Pepa Álvarez, com del personatge protagonista del llibre, el president Maragall. Molas va recordar que “Maragall ha sabut expressar en el terreny de la política la tendresa, la proximitat, el veure en l’acció pública l’alegria, sabent conjugar perfectament tradició i modernitat”. Per al president de la Fundació, tots els ideals es plasmen perfectament a les pàgines del llibre. Tot mencionant paraules de Jordi William Carnes a les pàgines introductòries del llibre, “Pasqual Maragall és l’exemple de diàleg fraternal i tossuderia federal”. Una trajectòria, la de Maragall, que segons Molas “ha honorat tots els catalans”

Per Jordi William Carnes, tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, “aquest llibre és el reflex d’una il·lusió, és el reflex de somnis de milers de catalans”. Carnes va rememorar instants de la campanya viscuda al costat del llavors candidat Maragall i va agrair la feina de tots els que van treballar per fer que l’any 2003 esdevingués l’inici d’una nova etapa per Catalunya. Per a Carnes “Catalunya és un país petit, però apassionant”, i per tant, “va ser un privilegi poder viure aquesta experiència amb ell”.

L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, es va mostrar visiblement emocionat i va expressar repetidament el seu agraïment a Pepa Álvarez, que va intervenir “com millor sap, amb imatges”, i va donar pas a un vídeo il·lustratiu d’aquells tres anys que van dur Pasqual Maragall a la presidència de la Generalitat de Catalunya.

(Foto: Jordi Play)

"Un chute de ilusión", d’Enric Company a El País de 12 de març de 2010

 

 

 

Activitats Realitzades

 

 

Fundació Rafael Campalans

Diccionari Biogràfic Figures destacades del socialisme català

Manuscrits Reflexions sobre el Socialisme de socialistes ja desapareguts

Butlletí Informació i difusió de materials i activitats de l'Arxiu

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 934 955 447