Arxiu Històric del Socialisme Català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

 

 

 

Activitats

28/05/2006

Raimon Obiols: ’Reventós oferia lliçons de passat, però també previsions de futur’

La Fundació Rafael Campalans va celebrar divendres 26 de maig un dinar-presentació del llibre ”Amics, companys i mestres”, de Joan Reventós. Més d’una cinquantena de persones van assistir a una trobada que volia retre un homenatge a una figura cabdal del socialisme català. L’acte va comptar amb les intervencions d’Isidre Molas, Josep Maria Castellet i Raimon Obiols, que van coincidir a destacar la tenacitat en la feina i la coherència en el discurs de Joan Reventós.

Raimon Obiols, diputat al Parlament Europeu va ressaltar la tenacitat i la paciència de Reventós, que “tants bons resultats va donar al socialisme català”, i va afegir que “Reventós no només donava lliçons del passat, sinó també oferia previsions de futur en el seu discurs polític”.

Josep Maria Castellet, per la seva banda, va elogiar el discurs polític de Reventós, que partia de la premissa de tenir en compte les raons de l’altre, entendre-les, per poder actuar eficaçment en política. Per a Catellet, “Amics, companys i mestres” és l’exemple d’un Reventós a qui “interessava la persona que hi ha darrera el polític”.

Aquest recull de semblances publicat per la Fundació és, tal com va indicarIsidre Molas a la presentació, “un reconeixement a la història i al mestratge polític de Reventós, una figura que forma part de la memòria col·lectiva dels socialistes, però també de tots els ciutadans de Catalunya” .

El Punt, 27 de maig

 

 

 

Activitats Realitzades

 

 

Fundació Rafael Campalans

Diccionari Biogràfic Figures destacades del socialisme català

Manuscrits Reflexions sobre el Socialisme de socialistes ja desapareguts

Butlletí Informació i difusió de materials i activitats de l'Arxiu

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 934 955 447