El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

16/12/2022

El PSC i Unitat d’Aran renoven el seu protocol de relació, que suma més de 30 anys

El passat divendres es va dur a terme l'acte de signatura de la renovació de protocol de relació entre el Partit dels Socialistes de Catalunya i Unitat d'Aran, que consolida 30 anys de relació entre ambdós partits.  

Un acte amb la col·laboració de la Fundació Rafael Campalans, que va tenir lloc a la seu central del PSC, i en el que es va poder presenciar l'exposició elaborada per UA sobre els 41 anys del partit aranès a presentada a la seu del PSC.

La viceprimera secretària d'Organització i Acció electoral del PSC, Lluïsa Moret, va ser l'encarregada de l'obertura d'aquest acte posant en valor "el treball conjunt històric, recordant-ho i mirant el futur d'aquesta aliança per tal de continuar avançant en aquest vincle ideològic."

L'ex primer secretari del PSC i president de la Fundació Rafael Campalans, José Montilla, i el president d'Unitat d'Aran i exsíndic d'Aran, Paco Boya, van compartir un diàleg sobre aquesta relació. Montilla explicava "La participació d'UA a les institucions, tant a Catalunya, com a Madrid, ha estat molt important pel progres de l'Aran. (...) El respecte i el reconeixement de la singularitat del diferent fou un tret característic dels governs catalanistes i de progres". Boya, per la seva banda destacava "Unitat d'Aran és la resposta política d'una voluntat de preservar la identitat i la cultura aranesa posant al centre de les prioritats les persones i la convivència".

Maria Vergés, la secretària general d'Unitat d'Aran i síndica d'Aran, parlava de la fructífera relació de confianca "representen un clar exemple de com pot gestionar-se la diversitat del respecte ençà" A més, espera que UA pugui tenir en el PSC un interlocutor a Catalunya, ja que ha defensat els interessos dels aranesos a les institucions catalanes "Cal lleialtat institucional, i les coses només evolucionen a l'Aran amb governs progressistes".

I concloïa aquest acte Salvador Illa, Primer Secretari del PSC, qui va explicar "sumem des de fa més de 30 anys, aquest és el quart protocol que signem per una relació que ve de lluny i que ha funcionat per a les dues parts per diverses raons: Respecte mutu, sinceritat, reconeixement de la voluntat i defensa de l'autogovern, compartir l'ideari socialdemòcrata i perquè des de la defensa de la singularitat aranesa i la catalana, som gent que volem sumar. No volem aixecar barreres ni fronteres".  

Llegeix la nota de premsa a la pàgina web d'Unitat d'Aran:
"Unitat d'Aran renauís eth sòn protocòl de relacion damb eth PSC"
https://unitatdaran.org/noticies/unitat-daran-renauis-eth-son-protocol-de-relacion-damb-eth-psc/  

Llegeix la nota de premsa a la pàgina web del PSC:
"PSC i Unitat d'Aran renoven el protocol de relació, que suma més de 30 anys"
https://www.socialistes.cat/actualitat/psc-i-unitat-daran-renoven-el-protocol-de-relacio-que-suma-mes-de-30-anys/ 

 

PDF

Cartell acte

 

 

Activitats realitzades

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS