El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

20/04/2006

Dieter Koniecki, Premi Compromís

El Premi especial Compromís “Antonio Garcia” s’atorga a Dieter Koniecki, delegat per Espanya de la Fundació Friedrich Ebert.

Nascut a la Baixa Silèsia (actual Polònia) el 1931, Dieter Koniecki té un currículum d’aquells que impressiona. Expulsat de Silèsia amb tan sols 14 anys, va cursar estudis universitaris de Filosofia i Lletres i Sociologia Política a les Universitats de Bonn i París.

Condemnat a 10 anys de presó en procés secret a Praga l’any 1961 per suposades sospites d’espionatge i posat en llibertat cinc anys després gràcies a la pressió internacional, es va traslladar a Mèxic a finals dels anys seixanta com a investigador, becat per la Fundació Friedrich Ebert, elaborant un estudi sobre la influència de l’anarquisme i l’anarcosindicalisme a la Revolució Mexicana.

Designat representant de la Fundació Friedrich Ebert a Mèxic, és traslladat a Espanya, on formalment desenvolupa tasques de coordinador i delegat de la Fundació, iniciant una àmplica col•laboració amb les més diverses institucions no governamentals com la Fundació Pablo Iglesias i Largo Caballero, entre d’altres. El 1976 és cridat pel president de la Internacional Socialista, Willy Brandt, per assessorar en assumptes relacionats, principalment, amb Amèrica Llatina, però també amb alguns països de l’Àfrica i el Pacífic, funció que desenvolupa fins el 1992. Actualment, representant de la Fundació Friedrich Ebert a Espanya.

 

 

 

Activitats realitzades