El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

05/07/2016

Presentació de l'informe sobre l'estat de la Unió Europea "La encrucijada política de Europa"

La Fundació Rafael Campalans va organitzar el passat 5 de juliol la presentació a Barcelona de l'informe sobre l'estat de la Unió Europea que edita cada any la Fundación Alternativas i la Fundació Friedrich Ebert i que enguany ha arribat a la seva cinquena edició amb el títol La encrucijada política de Europa.

La presentació de l'informe va comptar amb les paraules de benvinguda d'Esther Niubó, directora de la Fundació Rafael Campalans, i de la presentació general dels diferents capítols que conformen l'informe per part de Maria Pallarés, coordinadora de programes de la Fundació Friedrich Ebert.

Diego López Garrido, director de l'informe, exsecretari d'Estat per a la UE, va centrar bona part de la seva intervenció a analitzar la influència del Brexit en la ja crítica situació de la Unió Europea. Per a López Garrido, "són els europeistes els principals perjudicats per aquesta molt mala situació de la UE, i per això cal empoderar i donar tot l'impuls possible als partits polítics de caràcter europeu".

El director de l'informe va desgranar les principals recomanacions que fa la publicació, que passen per reformes institucionals i competencials; una política econòmica inversora que fugi de les polítiques d'austeritat i aposti per la lluita contra la desigualtat; que la crisi dels refugiats passi a ser prioritària; cooperació entre els serveis d'intel·ligència i les forces de seguretat dels estats membres per combatre el terrorisme yihadista; i aconseguir la governança global del clima.

Anna Terron, presidenta i cofundadora d'In Strategies, assessora especial de la Comissària Europea per Comerç, Cecilia Malmström, es va felicitar per la publicació un any més de l'informe, i va voler reivindicar les grans passes que ha fet la Unió Europea: "sovint oblidem que la construcció de la UE ha anat molt lluny, perquè ja ens hi hem acostumat, i cal recordar-ho i posar-ho en valor: Schengen, per exemple, és un gran pas endavant que cal reivindicar".

Tot i així, va reconèixer les greus mancances a dia d'avui en molts àmbits, com el de l'asil: "cal recomposar el sistema d'asil i avançar cap a més Europa; malauradament, estem anant en sentit contrari". 


Podeu descarregar-vos l'informe aquí.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

Governar Catalunya. Discursos al Congrés Extraordinari del PSC
Papers de la Fundació

Josep Pallach, 100 anys
Col·lecció Memòria

Moments del socialisme català
frc Llibres

Transparència

Diari de Miquel Iceta

Economistas frente a la crisis

reformafederal.info

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS