El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Col·lecció Informes




N.5

El diàleg euromediterrani: perspectives d’una regió de prosperitat i seguretat

 

Les relacions euromediterrànies es remunten a un parell de mil·lenis, i són molts els que han descrit la Mediterrània com a bressol de civilitzacions. Sens dubte, els diferents capítols de la història de la Mediterrània formen part d'un ambiciós projecte global per a la convergència econòmica, social, mediambiental i cultural, en què els destins d'Europa i de la Mediterrània semblen lligats indissolublement.

Aquest informe editat l'any 2009 per la Fundació Europea d'Estudis Progressistes (FEPS), amb el suport de la Fondazione Italianieuropei, aposta per la consolidació de l'àrea euromediterrània, que, segons els autors, s'ha de basar en principis democràtics, en el respecte per l'estat de dret i pels drets humans, així com en el reforç de la cooperació regional i de la integració social i ambiental. Des de la Fundació Rafael Campalans volem contribuir al debat sobre els objectius de la política mediterrània de la UE i els fonaments de les relacions entre les dues ribes de la Mediterrània.


[PDF] Pròleg  (Ernst Stetter) [PDF] Introducció. La Mediterrània: mar de conflictes o lloc de trobada?  (Alain Chenal) [PDF] Les relacions euromediterrànies des d’una perspectiva històrica  (Federica Bicchi) [PDF] L’associació econòmica entre la UE i els països mediterranis: una perspectiva a llarg termini  (Alfred Tovias) [PDF] Les relacions comercials euromediterrànies  (Ahmed Aghrout) [PDF] Austeritat energètica: un nou paradigma a la Mediterrània  (Samir Allal) [PDF] Les relacions euromediterrànies: les infraestructures  (Francesco Nerli) [PDF] La inversió al sud de la Mediterrània  (George Joffé) [PDF] Unió per la Mediterrània: el programa polític i de seguretat  (Álvaro de Vasconcelos) [PDF] Un pont que s’esfondra  (Ferruccio Pastore) [PDF] Dones a la Mediterrània: un recurs sense aprofitar  (Emma Bonino) [PDF] Importància i perspectives de la Unió per la Mediterrània  (Richard Gillespie)



 


 

Col·lecció Informes anteriors

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

El Futur és Federal
frc Llibres

Transparència

Diari de Miquel Iceta

Economistas frente a la crisis

reformafederal.info

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS