Arxiu Històric del Socialisme Català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

 

 

 

Fons Documentals

Pujol, Rafael (FOC)

(1951-1980)

El fons Rafael Pujol s'origina a partir del contingut de l'arxiu personal d'en Rafael Pujol, i al fons abasta un volum de documentació que data del tardo-franquisme i de la Transició principalment.

El gruix de la documentació que compon el fons prové de l'activitat política Front Obrer de Catalunya (FOC) -federada a les Organizaciones Frente juntament amb el FLP i l'ESBA-, sobretot als anys finals de la seva trajectòria. Cal destacar el volum de documentació provinent de la militància d'en Rafael Pujol al si del Sindicato Español Universitario (SEU) i a la seva activitat dins la Universitat de Barcelona.

El fons es composa d'una documentació produïda en un segment de temps força ampli, però condicionat de forma global per la llarga ombra del franquis-me, fins i tot després de la mort del dictador i la fi formal del règim. Així trobem documentació caracteritzada per la lluita per les llibertats polítiques, individuals i nacionals; del FOC i d'altres organitzacions polítiques, partits i institucions.

En un altre ordre de coses, el fons Rafael Pujol també compta amb un volum important de publicacions periòdiques com ara òrgans de partits, premsa de contrainformació i, especialment, premsa anarquista produïda a l'estat espanyol com a França.

PDF

 

Col·leccions


 

 

 

Fundació Rafael Campalans

Diccionari Biogràfic Figures destacades del socialisme català

Manuscrits Reflexions sobre el Socialisme de socialistes ja desapareguts

Butlletí Informació i difusió de materials i activitats de l'Arxiu

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 934 955 447

Financiado por el Ministerio de Cultura y Deporte
Logotipo del Ministerio de Cultura y Deporte