Arxiu Històric del Socialisme Català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

 

 

 

Fons Documentals

Pérez-Bastardas, Alfred (Hemerografia)

(1966-1995)

El Fons Alfred Pérez-Bastardas, format en un moment inicial per 49 caixes d'arxiu, que es divideixen en conjunts congruents de documentació, subfons o col·leccions dins d'aquest mateix fons. Aquests serien l'Arxiu personal de l'Alfred Pérez-Bastardas, la col·lecció de revistes i el subfons electoral.

L'Alfred Pérez-Bastardas, Doctor en Història, és membre de la Societat Catalana d'Estudis Històrics (SCEH), adscrita a la Secció Històrico-Arqueològica de l'Institut d'Estudis Catalans, i de la Societat Catalana d'Amics de la Història i de la Ciència Farmacològica. Ha publicat nombrosos articles i obres sobre federalisme, republicanisme, catalanisme i socialisme a la Catalunya de principis del segle XX, així com en relació als ajuntaments democràtics i la política municipal a Barcelona en aquest mateix període cronològic. De la mateixa manera, és un especialista en matèria d'història de la farmacologia. Ha estat militant socialista a la clandestinitat, passant a militar, ja en democràcia, a l'Agrupació IIIa-Dreta de l'Eixample de la Federació de Barcelona del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE).

El subfons personal, tractat com a part fonamental del conjunt documental del fons Alfred Pérez-Bastardas, recull documentació relativa a la trajectòria política de compilador, així com d'aspectes professionals, i d'interessos personals d'aquest, al llarg de gairebé 40 anys que s'estenen des de pràcticament el maig del 68 fins als Jocs Olímpics de Barcelona i la sortida dels socialistes del govern de l'estat d'en Felipe González, passant per totes les vicissituds de la dictadura i la transició a la democràcia, així com en la consolidació d'aquesta.

PDF

 

Col·leccions


 

 

 

Fundació Rafael Campalans

Diccionari Biogràfic Figures destacades del socialisme català

Manuscrits Reflexions sobre el Socialisme de socialistes ja desapareguts

Butlletí Informació i difusió de materials i activitats de l'Arxiu

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 934 955 447

Financiado por el Ministerio de Cultura y Deporte
Logotipo del Ministerio de Cultura y Deporte